Γνωσιακή βάση

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝAnalytics είναι ένα πρόγραμμα της google που μπορεί να εγκαταστήσει ο καθένας στην ιστοσελίδα του και να παρακολουθεί διάφορα στατιστικά για αυτήν.

Είναι μία δωρεάν υπηρεσία και παρέχει απίστευτα στατιστικά που ούτε φαντάζεστε!

Το analytics της google είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί στη σελίδα σας:

απλά καταχωρείτε τη σελίδα σας σε αυτό, το πρόγραμμα σας δίνει έναν κώδικα, τον βάζετε σε κάθε σελίδα του site σας και είστε έτοιμοι.

Απλά περιμένετε 1-2-3 μέρες μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα στατιστικά.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝBounce rate είναι το ποσοστό των χρηστών που μπήκαν σε μία ιστοσελίδα και μετά βγήκαν χωρίς να συνεχίσουν την περιήγησή τους σε αυτήν.

Αν για παράδειγμα κάποιος ψάξει στο google το τάδε και βγει στα αποτελέσματα ένα άρθρο σας και μπει να το διαβάσει, τότε:

αν μετά βγει από το άρθρο σας (κλείσει το παράθυρο, πάει πίσω στα αποτελέσματα, πάει σε μία άλλη ιστοσελίδα) χωρίς να περιηγηθεί σε κάποιο υποσέλιδο-άρθρο της δικής σας σελίδας, τότε αυτό θεωρείται bounce rate.

Αν σκρολλάρει μέχρι κάτω και μείνει κάποια ώρα στο άρθρο σας, αλλά πάλι δεν αλλάξει υποσέλιδο, τότε πάλι το ίδιο.

Το bounce rate όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο το χειρότερο.

Βέβαια πολλές φορές εξαρτάται και από τον τύπο της ιστοσελίδας μιας και μπορεί να μπει κάποιος χρήστης, να πάρει την πληροφορία που θέλει και να βγει χωρίς να τον ενδιαφέρει να βρει και κάτι άλλο.

Αντίστοιχα, πολλές φορές μπορεί να μην έχετε καλά δομημένο ή να είναι φτωχό το περιεχόμενό σας και να μην έχετε να πασάρετε κάτι παρόμοιο στον επισκέπτη που να τον ενδιαφέρει.

Στα ελληνικά ονομάζεται ποσοστό εγκατάλειψης.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝWebmail είναι μία online εφαρμογή που μας επιτρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τα email μας στον server, να στέλνουμε από αυτά, κλπ, χωρίς να χρειάζεται να στήσουμε κάποιον ειδικό mail client στον υπολογιστή μας (πχ outlook express, microsoft outlook, κλπ).

Συνήθως αυτήν την εφαρμογή την παρέχουν οι πίνακες ελέγχου της εταιρείας που κάνουμε hosting την ιστοσελίδα μας.

Τέτοιοι είναι το cpanel, το plesk, κλπ.

Έτσι αν πχ έχουμε το site  name.gr σε έναν server που έχει έναν τέτοιο πίνακα ελέγχου, μπορούμε πχ τα emails tade@name.gr να τα ελέγχουμε από την webmail εφαρμογή, να στέλνουμε από εκεί και γενικά να κάνουμε όλα τα σχετικά με τα emails μας, online και από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει internet (όχι απαραίτητα από τον δικό μας).

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να γράψουμε στον browser το url του και να κάνουμε login με τα στοιχεία του email που θέλουμε.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝAutoresponder είναι μία υπηρεσία την οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μέσα από το cpanel, plesk, κλπ – δηλαδή μέσα από τον πίνακα ελέγχου που κάνουμε web hosting τη σελίδα μας.

Το autoresponder είναι υπεύθυνο να «απαντάει» αυτόματα με ένα μήνυμα που έχουμε προκαθορίσει εμείς, σε αυτούς που μόλις μας στείλαν email.

Για παράδειγμα, αν λείπουμε για διακοπές, μπορούμε να βάλουμε έναν autoresponder στο τάδε email μας, να βάλουμε σαν κυρίως κείμενο πχ το

«Λείπω για διακοπές, θα σας απαντήσω όταν γυρίσω»

και όταν μας στείλει κάποιος σε αυτό το email, θα του έρθει αμέσως και αυτόματα, αυτή η απάντηση.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝForwarder είναι μία λειτουργία η οποία επιτρέπει σε κάποιον που έχει ένα email, όταν λαμβάνει σε αυτό, να προωθείται αυτόματα σε κάποιο άλλο που έχει ορίσει.

Αυτή η λειτουργία υπάρχει στο web hosting και μπορούμε να το κάνουμε εύκολα μέσα από τον πίνακα ελέγχου μας (plesk, cpanel, directadmin, κλπ).

Οπότε στην ουσία ο forwarder, αν τον στήσουμε στο email tade@to-domain-mas.gr, Θα κάνει το εξής:

ότι email λαμβάνουμε στο tade@to-domain-mas.gr θα το προωθεί στο email που έχουμε ορίσει εμείς σε αυτόν.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝΣτατική ιστοσελίδα είναι μία ιστοσελίδα στο internet που για να επεξεργαστούμε το περιεχόμενό της, θα πρέπει να έχουμε γνώση προγραμματισμού ιστοσελίδων.

Στην στατική ιστοσελίδα δεν μας παρέχεται κάποιος πίνακας ελέγχου και ότι αλλαγές, προσθήκες, διαγραφές, κλπ θέλουμε να κάνουμε επάνω στο περιεχόμενο, θα πρέπει να τις κάνουμε στον κώδικα της σελίδας.

Είναι λιγότερο ευέλικτη από τη δυναμική ιστοσελίδα αλλά είναι συνήθως πιο φθηνή και εξυπηρετεί στο να προβάλλουμε περιεχόμενο το οποίο δεν πρόκειται να ενημερώνουμε συχνά.

 

10net ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝΔυναμική ιστοσελίδα είναι η ιστοσελίδα αυτή στο διαδίκτυο, η οποία έχει έναν πίνακα ελέγχου από πίσω της και μπορεί κάποιος να την επεξεργαστεί χωρίς να έχει γνώσεις προγραμματισμού ιστοσελίδων.

Αντίστοιχα, δυναμική ιστοσελίδα θεωρείται αυτή που το περιεχόμενό της ενημερώνεται ή αναθεωρείται αυτόματα, χωρίς την παρέμβασή μας.

Για παράδειγμα:

έστω έχω ένα website το οποίο έχει άρθρα.

Έχω και έναν πίνακα ελέγχου και κάνω login σε αυτόν και γράφω / δημοσιεύω τα άρθρα μου εκεί μέσα.

Αυτή λοιπόν θεωρείται δυναμική ιστοσελίδα, μιας και για να βάλω ένα άρθρο, δεν χρειάζεται να δημιουργήσω ένα έγγραφο html, να το βάλω εκεί μέσα με κώδικα και να το ανεβάσω στον server.

Όλα αυτά, τα κάνει το σύστημα αυτόματα. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να γράψω και να μορφοποιήσω το άρθρο μου σε κάποιον κειμενογράφο που μου δίνει ο πίνακας ελέγχου που προαναφέραμε.

Ό,τι ενέργειες κάνουμε μέσα στον πίνακα ελέγχου, το σύστημα «τις μεταφράζει» σε κώδικα και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι απλά να πατήσουμε λίγα κουμπιά.

Είναι κατάλληλη αν ενημερώνουμε το περιεχόμενο συχνά, σε αντίθεση με την στατική ιστοσελίδα η οποία έχει άλλη φιλοσοφία και σκοπό.

 

Fb like page
support